Achter de Gebruiker: Het Hart en Ziel van UX

Elke klik, elk scroll, elk moment dat een gebruiker op een site doorbrengt, vertelt een verhaal. In deze blog ontleden we de kern van User Experience (UX) en begrijpen waarom het zoveel meer is dan alleen intuïtie.

UX ontrafeld: Wat het echt betekent

User Experience gaat niet alleen over het ontwerp van een website of app. Het is een multidisciplinaire benadering die de gevoelens, percepties, en reacties van een gebruiker ten opzichte van een product of dienst in kaart brengt. Jerom heeft vaak gezegd dat het ontwerpen voor gebruikers is alsof je een verhaal vertelt – elk element moet een doel en betekenis hebben.

Het belang van emotie in UX

Mensen zijn emotionele wezens, en dit is waar UX zijn kracht ontleent. Een goed UX-ontwerp erkent en speelt in op de emotionele behoeften van gebruikers. Het gaat erom vreugde, tevredenheid en zelfs verrassing te creëren bij elke interactie.

De reis van de gebruiker: van bewustzijn tot loyaliteit

De gebruikersreis is een essentieel onderdeel van UX. Het is de reis die een gebruiker maakt vanaf het eerste contactpunt met een merk tot het moment dat hij een loyale klant wordt. Jerom’s expertise ligt in het omvormen van deze reis tot een intuïtieve, vloeiende ervaring, waarbij elk obstakel een kans wordt voor verbetering.

    In zijn rol als Art Director heeft Jerom een project aangepakt waar de gebruikerservaring ontbrak. Door nauw samen te werken met zowel de ontwikkel- als de marketingteams, heeft hij een strategie geïmplementeerd die de betrokkenheid van gebruikers met 70% heeft verhoogd.

    Leave A Comment

    All fields marked with an asterisk (*) are required