Waarom een crossplatformapp niet altijd slim is

Waarom een crossplatformapp niet altijd slim is

Het klinkt aantrekkelijk: één applicatie laten ontwikkelen voor verschillende platforms. Je betaalt maar een keer investeringskosten en rolt je applicatie lekker makkelijk uit. Of het nu voor gebruikers van Windows of MacBooks is, voor iPhone liefhebbers of gebruikers van de Androidtelefoon.

 

Lage kosten, hoog bereik. Tenminste, áls het werkt.

Want dat is nog maar de vraag. We zijn als softwareontwikkelaars wat terughoudend als het om crossplatformapplicaties gaat. Want aan je voordelige ontwikkelkosten heb je niets als het niet werkt. Als de interpretatie van de ontwikkelde code niet hetzelfde blijkt per platform. En dat gebeurt nogal eens. Stel dat de code 1,2,3 is. Dan kan het zijn dat, afhankelijk van de parameters, de interpretatie 2,3,1 is. Met een hele ander uitkomst. Een veel voorkomend probleem bij crossplatformapplicaties. Toch zijn er een paar uitzonderingen, waarbij het wél een reële optie is.

 

We benoemen er 3:

Simpele applicaties

Applicaties zonder complexe functionaliteiten. Kleinschalig, met standaard functies. Denk aan een informatieapplicatie of bedrijfsapplicatie waar verder geen platform-afhankelijke functionaliteiten aan hangen.

Content applicaties

Bedrijfsapplicaties met content zoals foto’s, teksten, grafische vormgeving en linkjes.

Formulier applicaties

Applicaties met invulformulieren. Controleer en test hierbij wel uitvoerig of het inderdaad werkt op alle platforms, omdat het natuurlijk erg belangrijk is of alles goed aankomt!
Het is moeilijk aan te geven wanneer crossplatform nou wel of niet goed uitpakt. Om daarachter te komen is veel testen vaak de enig manier.
Voorkom te allen tijde dat goedkoop tot duurkoop leidt en laat je vooraf goed adviseren. Wil je meer informatie of advies voor jouw specifieke idee? Bij Solvware garanderen we een eerlijk advies.

 

Interesse? Hou de volgende blogs in de gaten:

• Leren leuk maken begint met een werkend e-Learning platform
• Hoe complexe apps je bedrijfsvoering vereenvoudigen
             (Én je werkplezier verhogen!)
• Jouw innovatie begint met maatwerkapplicaties
• Beken kleur en je (web)app gaat als een malle!

 

Weten wat voor u een slimme keuze is? Neem vandaag nog contact op! Neem vandaag nog contact op!

Gerelateerde onderwerpen

 

Tags:

Solvware Animatie - Uitleg Video


This will close in 0 seconds

Contact formulier

This will close in 0 seconds

Info aanvragen

This will close in 0 seconds