Van concept naar klapper Zo ontwikkel je een succesvolle app

Van concept naar klapper, Zo ontwikkel je een succesvolle app! Maatwerk applicatie

 

Je hebt een steengoed idee. Een gat in de appmarkt. Maar hoe pak je het aan? Hoe ontwikkel je een ultieme app en investeer je op de juiste manier?

Een goede vraag, want ik zie veel ondernemers de mist in gaan. Omdat ze onvoorbereid het avontuur aangaan en zich verliezen in hun idee, zonder de markt en mogelijkheden te verkennen.

Daarom maakte ik een simpel stappenplan. Voor iedereen die met de gedachte speelt een app te ontwikkelen, maar dat weldoordacht aan wil pakken. Doe er je voordeel mee!

 

Onderzoek

Kijk of jouw idee realistisch is. Wie zit er echt op te wachten? Wat los je op en voor wie doe je dat? Wie is jouw specifieke doelgroep? Maak een duidelijk profiel van je toekomstige gebruikers. (Welke business, leeftijd, opleidingsniveau, hoe bereik je ze. et cetera)

 

Van idee naar plan

Werk je idee uit naar een concreet plan. Maak een mooie, duidelijke presentatie voor je doelgroep. Leg het voor aan een neutraal en objectief proefpanel. Luister heel goed naar hun ideeën, kritiek en commentaar. Wat ervaren ze als positief? Wat zien ze minder zitten?

 

Functioneel ontwerp van de app

Met alle input van je testpanel, maak je een blauwdruk van je applicatie. Hierin staan alle functionaliteiten benoemd waaraan de applicatie moet voldoen. Moet er bijvoorbeeld ingelogd worden, op welke devices moet de app werken et cetera. Je kunt hier deze bepaalde succesfactoren toekennen, bijvoorbeeld met de MoSCow-methode:

  • Must have: de minimale vereisten wil jouw app slagen
  • Should have: de app doet het, maar de ‘should haves’ zijn nodig om succes te hebben
  • Could have: niet per se nodig, maar mogelijk
  • Won’t have: nu niet aan de orde, maar mooi uitbreidingsmateriaal voor later

 

Grafisch design

Gebruikers houden van mooie en duidelijke apps! Besteed aandacht aan de structuur, de vormgeving, de logica van de functies en zorg voor gemak. Vraag een specialiste een UX (user experience) en een UI (user interface) uit te werken voor jouw app.

 

Voorbereiding ontwikkelen van de app

Het functionele ontwerp wordt in een wireframe verder uitgewerkt (getekend).

 

De testfase

De start! Er wordt een prototype ontwikkeld. Test deze uitgebreid. Waar loop je nog tegenaan, hoe is de snelheid, hoe ervaart jouw testpanel de UX en UI? Snappen ze jouw menu en logica? Wat missen ze nog? Repareer ‘errors’, verwijder bugs en werk aan een verbeterde versie.

 

Finale versie

Alle feedback, respons en bevindingen verwerk je in de finale versie. Werkt alles naar wens? Geeft je testpanel je een flinke schouderklop? Dan is je app klaar voor gebruik!

 

Marketingplan

Bied je app aan in de AppStore, Playstore en/of het voor jou relevante platform. Maak een marketingplan om de naamsbekendheid te vergroten.

 

Deze laatste stap wordt nogal eens onderschat, maar na het lanceren volgt natuurlijk het werken aan je naamsbekendheid. Om van jouw app een klapper te maken, zodat ook de stores je de verdiende waardering en ranking geven.

 

Werken aan jouw succesvolle app? Neem contact met me op. Dan werken we er gestaag naartoe! 

Gerelateerde onderwerpen

Tags:

Solvware Animatie - Uitleg Video


This will close in 0 seconds

Contact formulier

This will close in 0 seconds

Info aanvragen

This will close in 0 seconds