Hoe zorg je voor (veel) meer downloads van jouw nieuwe app?

Hoe zorg je voor (veel) meer downloads van jouw nieuwe app? Applicatie app

Je ontwikkelde een fenomenale app. Je bespaarde tijd, geld noch moeite.

Maar nu begint het spannendste gedeelte: hoeveel mensen downloaden ‘m?

Wie denkt dat het een kwestie van afwachten is, heeft het mis. Je hebt er namelijk zelf wel degelijk invloed op. Vergelijk het met het bouwen van een website: na de lancering wil je bezoekers, hoog scoren in Google en conversie realiseren.

Net als in bovenstaand voorbeeld, doe je er verstandig aan een marketingplan voor je app te maken. Bekendheid en engagement creëren, én de aandacht trekken van de downloadplatforms.

 

Hoe doe je dat?

  1. Zorg voor ambassadeurs. Gebruikers, die via mond-tot-mond reclame zorgen voor bekendheid en aanbevelingen. Bijvoorbeeld door je werknemers enthousiast te maken voor de nieuwe app. Vestig de aandacht erop in community ’s of nichemarkten of maak actief je eigen klanten attent op de mogelijkheid.

 

  1. Vergroot je naamsbekendheid. Dat kan door een website aan te maken, of aanwezig te zijn op social media. Schrijf erover, deel gerelateerde aansprekende content. Gericht op de behoeftes van je doelgroep. Check waar zij actief zijn, op welk platform of welke community en maak de app daar bekend. Hoe specifieker je doelgroep, hoe makkelijker je hen bereikt!

 

  1. Hoe vindbaar ben je in Google? Ook hier kun je aan werken door erover te schrijven of content te publiceren. Hoe vaker je gevonden wordt, hoe hoger Google je rankt. Het algoritme werkt nagenoeg hetzelfde als bij een website.

 

Een van de redenen om hier werk van te maken, is de waardering die je nodig hebt van appstores. En daarmee van toekomstige gebruikers. Want als de store je beloont met een beoordeling van vijf sterren is de kans dat bezoekers jouw app willen proberen uiteraard groter dan bij één ster of een magere halve.

 

Hoe werkt die waardering?

PlayStore en Appstore werken beiden met targets. Na een periode van 60 dagen classificeert de store jouw app op basis van de zoekresultaten en de kwalitatieve downloads. Daarmee bedoelen ze gebruikers die de app downloaden, behouden en openen.

Overigens maakt het hierbij niet uit of je een gratis app aanbiedt of een betaalde variant. Ook heeft het geen invloed of gebruikers iets van je kopen binnen jouw appomgeving.

Laat je investeringen niet in rook opgaan, en zet je app prominent in de markt!

Wil je hier meer tips en tricks voor? Ik help je graag.

 

Werken aan jouw succesvolle app? Neem contact met me op. Dan werken we er gestaag naartoe! 

Gerelateerde onderwerpen

 

Tags:

Solvware Animatie - Uitleg Video


This will close in 0 seconds

Contact formulier

This will close in 0 seconds

Info aanvragen

This will close in 0 seconds