Hoe complexe apps je bedrijfsvoering vereenvoudigen (en je werkplezier verhogen!)

Hoe complexe apps je bedrijfsvoering vereenvoudigen

(en je werkplezier verhogen!)

 

De technologie kent geen grenzen. Dat betekent dat, als het budget het toelaat, je mogelijkheden oneindig zijn. En dat komt goed uit, want soms heb je een uniek vraagstuk. Een die voor beter processen zorgt. Meer rendement of meer omzet.

Automatisering zou daarbij helpen, maar het is complex. Niet universeel. Er is maatwerk nodig, waarbij de technische oplossing nog bedacht en ontwikkeld moet worden. Voor softwarearchitecten en -ontwikkelaars zoals wij natuurlijk het neusje van de zalm!

We nemen je mee in een project dat om echt maatwerk vroeg. Een organisatie waar de servicemedewerkers en vertegenwoordigers dezelfde webapp gebruiken als het kantoorpersoneel. Eén en dezelfde app, voor de planning, het management en de supportdesk.

 

Wie moet wat kunnen?

Door de verschillende rollen, waarbij iedereen z’n ‘ding’ moet kunnen doen, starten we het onderzoek met de vraag: wie moet wat kunnen?

Maatwerkapplicatie vol keuzemogelijkheden

Kees, vertegenwoordiger in digitale alarm- en beveiligingssystemen komt aan de deur bij een potentiële klant, die we gemakshalve Jan van Dijk noemen. Jan doet open en is benieuwd naar de presentatie die Kees bij zich heeft. Wat Kees aan Jan laat zien, hangt van de wensen van Jan af. Per onderdeel stelt Kees 10 vragen die leiden naar het meest geschikte alarmsysteem voor Jan. Een maatwerkpresentatie, waar Jan (bijna) geen nee tegen kan zeggen.

 

Om zo’n uitgebreid keuzemenu te ontwikkelen zijn er veel functionaliteiten nodig. Ook is er veel content mee gemoeid, net als stijlelementen als grafieken en animaties die uitleg vereenvoudigen. Maar we willen nog meer in die ene app.

Denk aan:

  • Wel of geen registratie van Jan van Dijk voor follow-up van het contact;
  • Direct ter plekke met de app de deal kunnen sluiten;
  • Registratie en vastlegging van documenten, waaronder de digitale handtekening;
  • Versturen van de bevestigingsmail met betaallink, inclusief koppeling van het account van Jan, door via iDeal € 0,01 over te maken.

Maar, als daar aan de deur de aankoop is gedaan, wil je de afhandeling ook in een moeite door regelen.

Bijvoorbeeld met:

  • De directe bevestiging van de order naar het hoofdkantoor;
  • Verwerking van de order en de planning van de levering;
  • Koppeling van de levering aan de actuele locaties van servicemedewerkers/monteurs (slimme logistiek!);
  • Inzicht in beschikbaarheid, locatie en voortgang per servicemedewerker/monteur voor optimale logistieke afhandeling;
  • Bij afhandeling van een order direct een melding en herziening van de actuele planning.

Ga er maar aanstaan. Toch kan dat allemaal. We voegden er nog een sterke functionaliteit aan toe. Via de QR-codes op de technologie kan een servicemonteur op locatie ondersteuning aanvragen via het supportteam.

 

Meer werkplezier door veelzijdige app

Als softwarearchitecten kunnen we hier eindeloos over praten. Dat doen we je niet aan.  Maar deze blogpost geeft een inkijkje in wat er allemaal mogelijk is om processen eenvoudiger, sneller, efficiënter, rendabeler én plezieriger te maken.

Jij geeft je doel aan, wij de aanvliegroutes. Samen komen we er.

Wil je weten hoe jij met maatwerkapps je mensen beter en fijner kunt laten werken? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies.

Interesse? Hou de volgende blogs in de gaten:

 

Weten wat voor u een slimme keuze is? Neem vandaag nog contact op! Neem vandaag nog contact op!

Gerelateerde onderwerpen

 

Tags:

Solvware Animatie - Uitleg Video


This will close in 0 seconds

Contact formulier

This will close in 0 seconds

Info aanvragen

This will close in 0 seconds