Besparen door automatisering? Er kan veel meer dan je denkt!

Besparen door automatisering? Er kan veel meer dan je denkt!

Investeren in automatisering of software? Dan moet het wél wat opleveren. Zo redeneren onze klanten, maar wij ook! Het besparen van tijd en geld is tenslotte de voornaamste reden om zo’n avontuur aan te gaan. Een duidelijk proces is hierbij key. Wij gidsen klanten of partners door het oerwoud aan mogelijkheden en oplossingen, om een optimaal resultaat te behalen.

Waar moet je dan aan denken?

Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een plannings- of managementsysteem, of een applicatie waar medewerkers altijd en overal realtime mee kunnen werken. Aan ons de taak om systemen goed en zorgvuldig te bedenken en te ontwikkelen, zodat het aansluit bij de business en er doelgericht en efficiënt gewerkt kan worden. Meer en beter werk afleveren in minder tijd is vaak de wens. Precies waar wij de mogelijkheden voor aanreiken.

Geld besparen

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Ik geef een voorbeeld, waarbij wij als Solvware een lopend project wisten te redden. Een van onze opdrachtgevers liet al 1,5 jaar sleutelen aan de ontwikkeling van een specifieke applicatie voor zijn onderneming. Ondanks een planning, liep het project al een jaar uit. Waar de oorspronkelijke budgettering geraamd was op
€ 250.000, – stond de teller inmiddels op € 350.000, -. Bovendien schatte de ontwikkelaar nog wel een jaar nodig te hebben. Onze opdrachtgever zat met zijn handen in het haar, want dat betekende minstens nog zo’n 2 ton aan investering. Geld, wat er niet voor uitgetrokken was.

We kwamen op zijn pad en kregen de kans de opdracht over te nemen, en samen met de ontwikkelaars de applicatie vlot te trekken. Op locatie, in India in dit geval, begeleidden we het hele traject. We schroefden budget en doorlooptijd behoorlijk terug: na 2 maanden was het gefikst, en wisten we een som van € 80.000, – te besparen.

Automatiseer herhalende processen

Efficiëntie door automatisering, kent vele scenario’s. Vaak gaat het over de ontwikkeling en automatisering en/of digitalisering. Bijvoorbeeld met een managementsysteem (CRM) of een planningssysteem. Maar ook een backend systeem voor een webshop of een interne applicatie die het eenvoudig maakt om een team aan te sturen, zijn veel voorkomende voorbeelden.

Herhalende digitale processen verder automatiseren levert veel tijdsbesparing op. Medewerkers krijgen veel meer gedaan in minder tijd, waardoor ze zich op andere (interessantere) taken kunnen storten. Dat werkt vaak motiverend.

Focus op wat belangrijk is

Voor een leisurecenter ontwikkelden we een QR-ordersysteem. Dit systeem vervangt de kassa en het pinapparaat. Maar ook: het bedienend personeel hoeft de bestellingen niet meer op te nemen. Dat doen gasten eenvoudig zelf, via de QR-code. Het verlicht de werkdruk op het bedienend personeel, en schept ruimte om meer aandacht aan de klanten te geven bij het serveren. Bovendien hoeven klanten niet meer te seinen in alle hectiek, omdat ze willen bestellen; ze kunnen het direct doorgeven.

Zo zie je, besparingen zijn makkelijker te creëren dan veel ondernemers denken. Met de juiste software en slimme automatisering als sleutel. Wil je weten wat jouw onderneming slimmer maakt? Neem contact op met Solvware!

 

Gerelateerde onderwerpen

Tags:

Solvware Animatie - Uitleg Video


This will close in 0 seconds

Contact formulier

This will close in 0 seconds

Info aanvragen

This will close in 0 seconds