Beken kleur en je (web)app gaat als een malle!

Beken kleur en je (web)app gaat als een malle!

 

Kleur. Is dat nou zo belangrijk bij een nieuwe applicatie? Absoluut! Het menselijk brein slaat aan op visuele prikkels. Kleur is daar een van en speelt in op ons gevoel. Wélk gevoel hangt af van onze persoonlijke voorkeur, de mode en onze ervaringen, maar het gevoel is ook cultuurgebonden.

 

Kleur zegt alles over jouw business

Er is veel onderzoek gedaan naar kleuren en emoties. Zo vertelt een onderzoek van Institute for Color Reserach dat een webbezoeker binnen 90 seconden weet met wat voor een bedrijf hij van doen heeft. Dat wordt voor 62 tot 90 procent bepaald door het kleurgebruik.

 

Aandachttrekker oranje

We zien bij webshops de conversie stijgen als we de bestelbutton oranje maken. Of een kleur die afwijkt van de rest van de website of webshop. Het trekt aantoonbaar meer aandacht.

 

Om inzicht te krijgen in kleurgebruik, delen we een interessant lijstje:

 

Rood

Rood stimuleert en activeert. Een biologische reactie, terug te herleiden naar de kleur van bloed, de kleur van leven en van het lichaam. De kleur rood verhoogt de hartslag en wekt de eetlust op. Samengevat: rood staat voor vitaliteit, energie, kracht en passie.

Blauw

Blauw associëren we met rust en vrede. Het is een kleur die staat voor de geest, intelligentie en verstand. Blauw wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. Kijk naar voorbeelden als Bol.com, Greetz.nl, Wehkamp en Coolblue. Consumenten zoeken veiligheid en vertrouwen, voor ze online aan het kopen gaan.

Groen

De kleur van de natuur. Groen geeft rust, ontspant het zenuwstelsel en onderdrukt honger. Groen kan de bloeddruk zelfs verlagen. Niet verwonderlijk dat we groen associëren met genezing, gezondheid en balans, met hulp, harmonie en groei. Mooie voorbeelden zijn Spotify en Intratuin.

Roze

Een typisch vrouwelijke kleur is roze. Deze kleur associëren we zowel met speelsheid als met passie. Deze zachte tint van rood ontspant en verzacht en geeft kalmte.  De speelse associaties zijn energie, vrolijk, zoet, jeugdig. Passionele associaties zijn liefde, drama, flirten en spannend.

Geel

Zon, lente, zomer. Een nieuw begin, levensplezier en geluk. Allemaal associaties die bij de kleur geel horen. Een opvallende kleur. Ons zenuwstelsel wordt gestimuleerd, net als ons brein en onze denkprocessen. Geel stemt vrolijk en positief, geeft focus en doelgerichtheid.

Oranje

Oranje is een aandachttrekker. Een warme kleur, die staat voor vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht, energie, aandacht, beweging, creativiteit, speelsheid en toegankelijkheid. Kortom enthousiasme.

 

Welke kleur past bij jouw website of applicatie?
Met deze wetenschap begrijp je dat jouw kleurgebruik op jouw website en webshop van belang is. Het heeft invloed op het gevoel dat je bezoekers ervaren, of ze blijven ‘hangen’ en of ze terugkomen.

Vergelijk het met non-verbale communicatie. Een quote die hierover gaat: people will forget what you said, but they never forget how you made them feel.

Uiteraard speelt ons verstand ook een rol. Zo is de leesbaarheid van de tekst op je website afhankelijk van het contrast tussen kleuren. Erg belangrijk. Niet voor niets kiezen we nog altijd graag zwart op wit.

 

Beken kleur, en laat het in je voordeel werken, Neem gerust contact op voor een goed advies.

 

Interesse? Hou de volgende blogs in de gaten:

 

Weten wat voor u een slimme keuze is? Neem vandaag nog contact op! Neem vandaag nog contact op!

Gerelateerde onderwerpen

 

Tags:

Solvware Animatie - Uitleg Video


This will close in 0 seconds

Contact formulier

This will close in 0 seconds

Info aanvragen

This will close in 0 seconds