5 redenen waarom gebruikers jouw applicatie downloaden
(of subiet verwijderen)

5 redenen waarom gebruikers jouw applicatie downloaden (of subiet verwijderen)

Je steekt er tijd en geld in. Vol verwachting lanceer je je nieuwe applicatie, in de hoop volop downloads te genereren. Als dat tegenvalt, krab je je eens achter de oren. Hoe kan dit geen doorslaand succes zijn?

Misschien werd je verleid net iets te veel features, functies en frivoliteiten toe te voegen? Gebruikers zitten daar namelijk niet altijd op te wachten. Die willen maar een ding: gemak, logica en aantrekkelijke vormgeving.

 

Raak ze niet kwijt!

Als app ontwikkelaars zijn wij daar altijd alert op. In vaktermen gaat het dan over de UX (User experience: hoe wordt het gebruik van de app ervaren) en de UI (User interface: hoe vinden gebruikers het design/het ontwerp). Deze twee moeten allebei met elkaar in harmonie zijn en soepel werken. Anders ben je je gebruikers kwijt.

 

Verplaats je in je klant

En vergis je niet, juist techneuten moeten opletten. Omdat die natuurlijk elk snufje mogelijk interessant vinden. Bij Solvwareduiken we in het hoofd van de klant, voor we gaan ontwikkelen. Is een functionaliteit in het belang van de gebruiker? Maakt een extra feature het gebruik aantrekkelijker, rendabeler of interessanter? Maar ook andersom: wat missen we nog als we even logisch meedenken met de gebruiker en hoe lossen we dat op?

Om uiteindelijk een app te ontwikkelen die mensen graag downloaden en die niet teleurstelt.

 

Maak van gebruikers fans en zorg voor de volgende 5 applicatie kwaliteiten

1. Snelheid

Zorg voor snelheid. Niets frustrerender dan een app die te langzaam werkt. Mensen haken af.

2. Logisch menu

Moeten zoeken naar een functie, informatie niet kunnen vinden of foutmeldingen bij het aangaan van interactie zijn funest. Kruip in het hoofd van de gebruiker voor je gaat bouwen. Test uitvoerig voor je de app lanceert.

3. Goed ontwerp

Tja, het oog wil ook wat. Zorg voor een fijn design. Vergelijk het met je computer. Je bent gevoelig voor een prettig toetsenbord en ook voor een helder en duidelijk beeldscherm. Het draagt allemaal bij aan ‘gebruikersgeluk’.

4. Relevante features

Wees selectief met wat je allemaal aan extra’s opneemt in je applicatie. Te veel onnodige features wekt irritatie op. Denk aan de gebruiker: waar help je hem mee, en wat geeft alleen maar verwarring?

5. Durf te experimenteren

Een nieuwe app ontwikkelen en lanceren is altijd een avontuur. Wees niet te streng voor jezelf als de eerste versie wat kinderziektes heeft. Ga opnieuw aan de slag en leer van de ‘reis’.

Vergelijk het met een film. Vraag een acteur maar eens hoeveel draaiuren hij maakte en hoe vaak hij uiteindelijk in een scene voorkomt. Knippen, schaven en finetunen tot de ware essentie van het verhaal optimaal in beeld gebracht wordt, daar draait het om. Om de kijker. Zijn of haar aandacht vasthouden is het enige dat telt.

 

Doel

Dat is wat wij ook doen met onze appontwikkelingen. Ook wij gaan met opdrachtgevers stap voor stap door de applicatie heen. We gooien weg wat niet van waarde is, en focussen op het werkelijke doel van de app.

Bij een slechte film lopen klanten gewoon de zaal uit. Een slechte app wordt subiet verwijderd. Maar zorg je voor een waardevolle applicatie, dan genereer je kwalitatieve downloads. En doe dat goed? Dan worden je gebruikers fans.

Wie wil dat nou niet?

Wil je daar meer over weten? Neem gerust contact op!

 

Gerelateerde onderwerpen

Tags:

Solvware Animatie - Uitleg Video


This will close in 0 seconds

Contact formulier

This will close in 0 seconds

Info aanvragen

This will close in 0 seconds